Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga

Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga

Sveti Duh 33

Današnji Veritas, kao katolički mjesečnik pod naslovom Glasnik sv. Antuna Padovanskoga, pokrenut je davne 1962. godine. Bio je to prvi i, tada, gotovo jedini poslijeratni vjerski list, a njegov izlazak potaknut je početkom Drugoga vatikanskog sabora. Pokretač i prvi urednik Glasnika bio je fra Ivon Ćuk (najčešće se služio pseudonimom Yves Ivonides), član Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca , koja je bila i ostala nakladnik tadašnjega Glasnika, a sadašnjega Veritasa.

Od svoga početka, pa sve do danas, već 45 godina, Veritas nastoji biti dostupan i čitljiv svima koji vole evanđeosku istinu i istinu uopće, pa i onu koja opominje, izaziva ili je neugodna. Istina, začinjena kršćanskom ljubavlju, onakva kakvu je naviještao i sv. Antun, cilj je i putokaz svima koji rade ili koji pišu u Veritasu.

U planove koji se odnose na bližu ili daljnju budućnost Veritasa svakako spadaju nastojanja oko povećanja naklade, a s tim u svezi i poboljšanje načina prodaje. Želimo da list u svakom svom broju donosi nove, izazovne i privlačne životne priče, razgovore, razmišljanja, komentare važnih događaja u Crkvi ili u društvu, te sve ono što čitatelji žele pročitati u jednom modernom katoličkom mjesečniku. No, bez obzira kako će to utjecati na prodaju Lista, te neovisno o tome što je to uvijek nepopularno, ipak nikada nećemo popustiti beskorisnom senzacionalizmu, praznom kritizerstvu ili izazivanju beznađa i očaja kod čitatelja. Usprkos svemu Veritas i dalje želi širiti istinu, radost, nadu i mir.

Upcoming Events at Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga

There are no upcoming events. Here are some other events you might like

Previous Events

Čast nam je i radost pozvati Vas na SVEČANU AKADEMIJU U ČAST BEZGREŠNE koja će se održati prigodom postojanja 100 godina postojanja Vojske Bezgrešne u subotu 23. rujna 2017. godine u Zagrebu s početkom u 14 sati u župi sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu 31. Tom prigodom biti će predstavljeni Kolbeovi spisi (prvi svezak) i promotivni film o Vojsci Bezgrešne.

Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga organizira hodočašće u Poljsku prigodom 100 godina ustanovljenja Vojske Bezgrešne Stopama poljskih svetaca: Ivana Pavla II. - Faustine Kowalske - Maksimilijana Kolbea