BACK TO SWING Zagreb

BACK TO SWING Zagreb

Savska 150

Back to Swing!

Vratite se u 1930-e godine! Kad je swing bio hype. Kad su big bandovi prašili jazz, kad se u Harlemu plesao Lindy Hop. Kao nasljednik Charlestona, Lindy Hop je zahvaljujući svojoj opuštenosti i improvizaciji postao najpopularniji među swing plesovima. Ono što je danas solo drmuckanje u klubovima, to je tada bio Lindy Hop u Savoy Ballroomu i ostalim njujorškim klubovima.

Tridesete su danas duboki retro, no taj je ples 80-ih i 90-ih doživio svoju novu mladost i počeo se širiti i po Americi i Europi da bi pred četiri godine Lindy Hop renesansa zahvatila i Zagreb zahvaljujući plesnoj udruzi Back to Swing Zagreb koja od tada kontinuirano drži tečajeve i radionice swing plesova i organizira plesnjake. Osim Lindy Hopa, tu je i ostatak bliže familije: Balboa, Shag, Boogie-Woogie i solo plesanje Authentic Jazz/Charleston.

Četvrtak navečer redoviti je termin za najnasmijaniji plesnjak u gradu. Svratite, bacite pogled, možda shvatite zašto se ljudi i gotovo sto godina kasnije zaljubljuju u isti ples i istu glazbu, možda se i vama svidi.

Ako vam se već sviđa, ako ste se možda čak i zaljubili, mi radimo prvi korak, zovemo vas na prvi dejt - proplešite s nama!

Upcoming Events at BACK TO SWING Zagreb

"Whopie!!! Još jedan koncert omiljenih modernih svjetski poznatih izvođača - Caro Emerald u Zagrebu, ali uz BACK TO SWING Zagreb ekipu zabava i ples nikada ne staje! Najluđu atmosferu sa fantastičnog koncerta nastavljamo ka o prošlog puta do zore jer će to biti noć za pamćenje! Caro Emerald donijet će 24.veljače u Dom sportova ljeto i jazzy groove koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Nemojte propustiti njezin prvi nastup u Hrvatskoj, jer će ga ona učiniti nezaboravnim! ☆ Ulaznice za koncert Caro Emerald izlaze po cijeni od 200 do 400 kuna, u prodaji su od ponedeljka, 31.7. na svim prodajnim mjestima Ticketshopa kao i online na www.ticketshop.hr ☆ ALI !!! ☆ Za koncert ćemo imati "Back to Swing karte" - dakle, kao i za PMJ koncert imati ćemo jeftinije grupne cijene - nazovimo to "Full Pass" (koncert + BACK TO SWING AFTER plesnjak) ☆☆ Možete se javiti / prijaviti ovdje u komentar, osobno ili u inbox/mail. P.S. Za dodatne detalje / potencijalni podij i slično, informacije slijede...